Patník
Anotace: tolikrá jsem ho míjel...
Rozpadlý patník prašných cest
souputník dnů
co kroky mé chtěl vést.
Kus rozdrobené skály
modravé žuly
tlačí pod sandály.
Ten patník v lomu zrozený
k věčnosti času hleděl
své touhy sdílel s duší mou
a mé sny tajné věděl.
Nápisy v rýhy načmáral
slunce, vítr, déšť i mráz
on zdál se vždy tak nezlomný
teď pokořil ho vteřin čas.
Ho štěrk mě tlačí do chodidel
snad
abych ho naposledy viděl...
Přečteno 434x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, Levandule, jedam, Jaromila, Psavec, NikitaNikaT.
Komentáře (3)
Komentujících (3)