Přítomný čas.
Přítomný čas psaný v jednom řádku,
konec,tečka,kniha zaboli.
Spočívala od pondělí k pátku,
o víkendu dřela na poli.
Listovala stránkou mezi snopy,
zlaté klasy cestu napoví.
První slova vsadila na klopy
plných růží v mladém žákovi.
Trpělivě sadila své mládí,
mezi trny střepu jabloní,
kde noc času v polosvětle ladí,
uhánění tryskem na koni.
Neuhaslým rýmem verše žití,
čekají na skizeň polí knih.
Co dozraje k jídlu nebo k pití
není psáno ani v jedné z nich.
Přečteno 336x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, Kapka, Psavec, enigman, Quigleika, WAYWARD, saddova, Tacca, NikitaNikaT., labuť
Komentáře (2)
Komentujících (2)