. . . SAMOTO . . .
o
Samoto
chovaných smutků
v ošatce dnů
věrná souputnice stáří
Sychravá objetí
mrtvého domu
odkud slýchávat bylo tóny Novosvětské
i Malou noční hudbu
štěbetání dětí
štěkot trikolorní kolie
vše zalito vůněmi rozkvetlých jabloní
a potom i jejích plodů
bloudím svou pamětí
a naslouchám kostelním zvonům
po nedělní mši
Samoto chovaných smutků
zůstáváme tu už jenom my dva spolu
má věrná přítelkyně . . .
o
Přečteno 362x
Tipy 8
Poslední tipující: okapovaroura, MalaIzis, Markéta Hl., Doradan, Mbonita, Kapka
Komentáře (1)
Komentujících (1)