Pohádka na ruby.
Anotace: Býk prý je otec telátka, vůl dělá jenom strýce, vše řekne tato pohádka, co k tomu dodat více.
Sbírka:
Breviář bláznů.
Já nejsem rytíř z pohádky,
špínou vede má cesta,
s kdekým se dáváš do hádky,
když šlapeš dlažbu města.
Kde je tvá duše dítěte,
jež byla děvkám k smíchu,
dnes jsi jen děvče zakleté,
co žije v lůně hříchu.
Má hrdost dávno nepřizná,
z rytíře stal se lapka,
ač dřív bylas má princezna,
dnes jsi jen pouhá šlapka.
Možná nám kdosi úděl vzal
a dnes nás kdekdo haní,
do uzlíku nám kletbu dal,
na místo požehnání.
Přečteno 498x
Tipy 8
Poslední tipující: ota.pé, labuť, Kapka, floreciente, Jaromila
Komentáře (2)
Komentujících (2)