Bitva na Bílé hoře trochu jinak
V zajetí proradných žampiónů
probouzím se vprostřed bitevní vřavy
kolem se míhají světla lampiónů
a každý zapomněl na dobré mravy
jako včelí úly bojiště hučí
hukot nesmírný moří moji hlavu
lidi na mě prapodivně čučí
sám zajatcem mlhavého davu
do obrazu vstupuji a vystupuji
bitevní fangle divoce vlají
s Jindřichem Šlikem živě debatuji
ranění koně zoufale ržají
najednou pode mnou pevná zem
úlevnou skutečnost zjišťuji
pominul dlouhý halucinogenní sen
tak teď svědomí zpytuji
V Praze, v galerii,
před obrazem bitvy na Bílé hoře
Přečteno 479x
Tipy 4
Poslední tipující: hanele m., Kristine Clary-Aldringen, NikitaNikaT., Mbonita
Komentáře (1)
Komentujících (1)