Hračky
....stará místnost u nás v domě.
Já znám jí vlastně nazpamět.
Je stále plná tajemství,
když byla ze mě malá holka,
já hrála si tu na štěstí.
Teď pokrytá je vrstvou prachu,
a zeď-má velké trhliny,
no,zkrátka,u nás na půdě,
je muzeum rodinný.
Tam nahoře ,na polici
je moje první školní taška,
v ní první lásky,dopisy
od spolužáka Vendy Blažka.
No,jen se na to podívejte,
i méďa plyšový tu sedí,
já nebyla jsem na něj hodná,
jen jedním okem na mě hledí.
A v jiném rohu,dětské kolo,
i s postranními kolečky,
a je tu i má panenka,
je nahá-nemá oblečky.
Já zasním se,však je tu zima,
a v duchu s tu hraju dál,
vidím i své první kresby,
a houpací kůň-opodál.
Tak něžně s nima povídám si,
a zas se vracím do dětství,
ač jsou již značně sešlé prachem,
dál budou moje tajemství.
Přečteno 394x
Tipy 23
Poslední tipující: Tanzania, hezule, BARBYE, Bíša, Holis, Květka Š., Lilly Lightová, Kyška, Psavec, bez nápadu na přezdívku..., ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)