Pastýř betlémský
Vůně tmy
jinak nic
Blikotem večernic
ticho se nese
Pastýř se bojí
noc je čas šelem
v chatrné zbroji
s odkrytým čelem
zimou se třese
Tma a v ní stíny
něco se děje
čas beznaděje
Noc pro vlky je zbraní
pastýř stádo neubrání
V poslední chvíli
dítě se rodí
Tmu rozříz pláč
noc v den se mění
Není to Sluncem
že přišlo rozednění
Přečteno 633x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Ovádko, jita.1965, Holis, Iva Borecká, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Mbonita
Komentáře (3)
Komentujících (3)