Zas a zas
Anotace: Trochu splínu ...
Zas v hlavě se honí známé scénky
a zase pláču nad písmenky …
Doluju pravdu z prázdné sklenky
… to všechno zbytečně …
Kdyby byl život jako knížka,
dal by se zavřít, spálit - roztrhat.
Nebo jen opřít si o něj prstů bříška,
to krásné založit - a podtrhat.
Otáčím stokrát prosolené stránky,
palčivá bolest opět svírá spánky
… to mysl začíná stonat …
A opět slyším chrastit zámky
od jedné z třináctých komnat.
Zase se probudily hlasy, tváře …
dávno smazané z adresáře.
A já jako vždy – bez kuráže,
všechny ty křivditele, vrahy snů a lháře
… snažím se pohřbít.
Zahladím stopy, přetrhám hráze,
zapálím mosty a z mostů saze
… utopím …
Utopím saze a sebe v splínu,
komnatu zamknu,
klíč dám pod peřinu
… a vlastním tělem ho budu krýt …
Pak snad – bude klid.
Přečteno 348x
Tipy 41
Poslední tipující: sluníčko sedmitečné, Elvie, Zasr. romantik, Divoženka1, Dreamer.Z, ilona, malá čarodejnice wiggová netopýrková, jedam, Házté, Skalsky Pavel, ...
Komentáře (11)
Komentujících (10)