Básníku!
Potkala jsem smutného básníka,
co přestal věřit v sílu lásky,
poustevník s dušičkou komika
s večerem denně mění masky.
Psal verše krásné, plné něhy,
jsou v mnohých ženách vetknuté,
teď ukrývá se, pouští jedy,
nechává dveře zamknuté.
Schází mu síla, vůle, víra,
zlobí se na celičký svět,
pod hrdou slupkou v srdci díra,
chtěl by se radši nevidět.
S osudem bojuj, je to prevít,
zas další zkoušky připraví.
Básníku milý, Tebe nemít,
kdopak nás tady pobaví?
Přečteno 346x
Tipy 28
Poslední tipující: Holis, Romana Šamanka Ladyloba, Tygropes, NikitaNikaT., V.N.Losinský, labuť, strašidýlko-střapatý, Giginka, Markéta Hl., Květka Š., ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)