ÚNOS PERSEFONY
Já prosila jsem, ať mě nechá žít
stejně jako jsem předtím žila
Však odpovědí byl mi smích
jako bych ani nemluvila
Když plakala jsem býval spokojen
na moje slzy totiž rád se díval
Bezmocí mou beze zbytku opojen
o tom jak bude mocný sníval
Radost i síla, vše mě opouští -
to bůh podsvětí má nejraději
Bez vody bez citu a na poušti
nabývá síly s mojí beznadějí
Až k ránu jsem vše pochopila –
nikdy nebyli jsme sami
Uléhal ke mně mezi asfodely
už slétají se černé vrány
Kéž přijde jaro - raduji se
že opět vyjdu z říše temné
Slunce nabude zas vlády
Vánek pohladí tvář jemně
Přečteno 392x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, Alan Black, hezule, Psavec, NikitaNikaT., WAYWARD, Skalsky Pavel, sýc, enigman, Mbonita, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)