Slovo.
Anotace: Kdo střeží ústa svá a jazyk,střeží svou duši před soužením. Šalamoun
Sbírka:
Breviář bláznů.
Přemýšlím si, zas a znova,
kde jen lidstvo vzalo slova.
Kde snad slovo bylo vzaté,
od boha či z bible svaté.
Když se slovo slovem stalo,
lidstvu se hned lépe lhalo,
a tak lži, co vznikli časem,
nemožné je chytit lasem.
Výhody jež slovo skýtá,
přesto nikdo nespočítá,
obzvlášť,když dnes lidé hrdí,
cokoli svým slovem stvrdí.
Nyní říkat každý může,
slova krásná jako růže,
plevy jsou však mezi zrny,
každá růže má i trny.
Musel bych vám také lhát,
kdyže lidstvo začlo psát,
slůvka sváteční i prostá
a nakonec i ta sprostá.
Uvažuj a zvaž svá slova,
oklikou se vrátí znova,
v koloběhu tvojich dni,
může být tvé poslední.
Přečteno 378x
Tipy 17
Poslední tipující: ota.pé, Lorraine, Jana M., Markéta Hl., Kubino 2, labuť, nrocinu Jednorožec, zzlatý, Mbonita, Zasr. romantik, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)