Kateřina
Anotace: Ptákovina z r. 2005 (společně s HŠ)
Milé děti chlapci a dívky
Neházejte lžíci do polívky
Neházejte flintu do žita
Co kdyby ta byla nabita
Nechoďte se džbánem pro vodu
Navštivte raději hospodu
Neb tomu kdo z knajpy nezdrhne
Těžko se tam ucho utrhne
Ten kdo se skutálí do jámy
Rád ruku pro pomoc podá mi
Neb pravda jasná až do nebe
Je že ji nekopal pro sebe
Jen hloupému slza vyhrkne
Jestliže ho někdo netrkne
Neb staré rčení mu napoví
Že právě on je takový
Maminka napekla koláče
Neskuhrá nelká a nepláče
Nebrečí spíše se raduje
Ten který bez řečí pracuje
Sytý vám tu pravdu nevěří
Že najde bez křiku večeři
Neb pravda vskutku je daleká
Že nekouše ten kdo neštěká
Milé děti chlapci a dívky
Neházejte flintu do polívky
Nenoste prosím dříví do lesa
Není v tom totiž žádná noblesa
Přečteno 307x
Tipy 6
Poslední tipující: Pevya, Štířice, Kubino 2, Sandra_T, Jana M.
Komentáře (3)
Komentujících (3)