Přichází změna
Anotace: s historickým nádechem
Nová hora vyvstala z povrchu,
tehdy slyšel jsem padnout
poslední labuť.
Kejhala, když ji ubíjeli,
jako všechny.
Když do pece je pak házeli,
ani necekly.
První rytíř pozbývá své paní,
ona zadaná je,
už není k mání,
jen čest mu zůstala,
opřen o ni čeká sudbu.
Nepřichází.
Podle vlasů nebožtíkem, ne pánem,
podle hlasu alpským kmánem.
Nečeká porážky zbloudilý rytíř,
koně hladí
a do světa si razí cestu
dřív, než to skončí.
Jak zbabělé.
Jezerní pana čeká nového Artuše,
kdy se objeví?
Přijede ozbrojen nebo pln něhy?
Slovo je silnější než meč.
Přečteno 389x
Tipy 1
Poslední tipující: Petrik78
Komentáře (0)