Delfíni na pobřeží
Anotace: dvacet dva let stará básnička
DELFÍNI NA POBŘEŽÍ
Vytáhli z moře delfína
vůbec se nebránil
železa kladli mu na srdce
a rozškrábali něžnou kůži
a čekali co udělá
a on na to nic!
Jen tiše umřel
Za nejhezčích dnů táhnou
delfíni na pobřeží
do písku na pláž dřou
těla bolavý a umírají samotou
Pár lítostivých zapláče
a suché mrtvé delfíni oči
vyprávějí o lásce a o svobodě
to jen lidé v nich neumějí číst
Když zhasneš lampu
uslyšíš ze stínu
za záclonou
šeptat touhu delfínů
co nemají sílu táhnout na pobřeží
tak prosím jen chvilku mlč
neříkej nic
Přečteno 509x
Tipy 28
Poslední tipující: Descardea, Alien.v.v.s., Markéta G., Fighting Dreamer, hanele m., ziriant, prostěholka, Egretta, kikis, 6thSun, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)