navzdory faktům...
Anotace: rekonstrukce konce do začátku....
vstoupil jsem do pokoje
plného mechanických hraček
nafoukl papírový sáček
přilepil jej na omítku
a s koltem přes rameno
mířím v zrcátku
do terče na pytlíku...
pal!
a najednou
jsem stál
s futrálem
na pojízném chodníku
co se posouval
k nástupišti couvajících vlaků...
chvíli poté
usazený v kupé
naproti paní v černém
s knihou mýtů
O světě před světem...
dívám se na Ni
a
jako bych zpaměti
ubíral z paměti
abych dosadil střípky
do skládačky
obrazu života
zbývajících dní...
houslista hrající
skladbu od konce
k první notě
bosá noha
co se vzepřela botě
malíř portrétů
kterým chybí jenom obličeje....
vlak zastavil
my vystoupili z dění
a šli ruku v ruce
cestou k řece
po schodech
do vody
na člun který čeká tu
od úsvitu
k nalodění...
utrhl jsem květ muškátu
a vpletl Jí ho do havraních vlasů
k harmonickému zobrazení...
poslední kousek
k dosazení
pak už mi nezbylo nic
obraz je hotov
a Ona řekla jen:,,Na shledanou,,
za okamžik budu k dosažení...
Přečteno 369x
Tipy 34
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Holis, Kapka, Helena Sládková, Dota Slunská, Manon.H, Tacca, Paralelní možnosti, střelkyně1, hanele m., ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)