Šlechticem pera.
Anotace: Inkoust, toť vyhlašovaná modrá krev šlechticů pera, kteří upsali duši ďáblu literatury.
Sbírka:
Se šípem Amorovým.
Šlechticem pera, jak se zdá,
byl rytíř zakletý,
omšelý byl už onehdá,
však s duší poety.
Potulný kavalír,
jenž kráskám vzdával hold,
lesklý měl bandalír,
břitkou řeč ba i kord.
Pro lásku, čest, se hrdě bil,
však zlomili mu kord,
jeho však nikdo nezlomil,
vždy hrdý byl jak lord.
Červené víno tak rád pil,
ten rytíř dávných dob,
neprávem zda-li ublížil,
plivni na jeho hrob.
Humor byl jeho žití sůl,
s ním šel vždy v ústrety,
na rtech měl verše, v dlani hůl
a srdce poety.
Přečteno 365x
Tipy 16
Poslední tipující: ota.pé, 5thelement, fab four, Kapka, Markéta Hl., 6thSun, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, labuť
Komentáře (4)
Komentujících (4)