Duhová duše
Anotace: tak ji vidím já ... http://ukazy.astro.cz/duha-historie.php
Toužil být básníkem,
aby mohl napsat báseň básní,
však někdo ví proč ne,
byl by to zřejmě pouhopouhý kýč.
Proto raději se štětcem v ústech maluje
slova na papír bezbarvý
s její duší se něžně miluje
a volí barvy co jí sluší.
*********************
červené pohlazení
pohledem, dlaní
či vlasy rozevlátými
s každým novým dnem
červánkové probouzení
.citlivá.
oranžové pousmání
v každém okamžiku dění
v podprahovém snění
přijímání i dávání
ohnivé oranžové odevzdání
.vášnivá.
žlutá komíhání
okvětních lístků odlétání
slunečních paprsků pobíhání
tanečních kroků namlouvání
pampeliška žlutě rozkvétá
.svobodná.
zelenkavé políbení
bosé nohy v trávě předou
otevřené hovory spolu často vedou
v klubíčku schoulená
tajemně zelená mořská hladina
.upřímná.
modravé poblouznění
dlaněmi vzhůru k nebesům
odkryté srdce paprskům
víra temnou nocí zakrytá
ledově modrá sněhová peřina
.laskavá.
fialová uzavření
trezorem pro své bolístky a odmítání
purpurové malování
zvuky jarní bouřky strach nahání
fialkové ranní milování
.něžná.
*********************
Duhová duše klenutá nad údolím
svým barevným spektrem láká poutníky
co hledají na jednom z jejich konců poklad ukrytý.
Já vím, že Tvé tajemství se jinde skrývá,
duhová duše pouze návod skýtá
a je slepou mapou k Tvému srdci
kde horký plamen lásky plápolá.
/hodné konejší a ty nehodné spálí/
.........................................
Popálený půjdu dál,
toužím podlehnout
a jednou
doufajíc že navždy ulehnout
po Tvém boku ... reinkarnovaný.
Přečteno 417x
Tipy 28
Poslední tipující: Duhová, Holis, M.V.Jung., zlomeny srdce, carodejka, Joseline, Noc17, enigman, labuť, s.e.n, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)