Nešťastně šťasten
Anotace: nenaplněná láska
Nešťasten a přece tak šťasten
já s dívkou šel však ta mi nepatřila
životem bídným zcela otlučen
o touze šílené má duše snila.
Pro lásku která nechtěla mne znát
pro všechno drahé v tomto světě
plamenem citu chtěl jsem plát
a dojít chtěl jsem k slastné metě.
Jíž láska je však jen ta naplněná
mě nepřeje snad vyšší moc
naděje pro mne nemá jména
a život můj je temná noc.
Dívenko sladká o tobě jen sním
tak neskutečně krásný sen
kéž tebe lásko milovat už smím
života noc pak promění se v den.
Přečteno 271x
Tipy 13
Poslední tipující: zlomeny srdce, René Vulkán, Zasr. romantik, labuť, Markéta Hl., Mbonita, nrocinu Jednorožec, Quigleika
Komentáře (4)
Komentujících (4)