Rytířka
Anotace: Inspirováno poezií Markéty Hl.
Rytířko české poezie
zajatá v světa krunýři
snad pro lásku tvé srdce bije
když bubny k boji zavíří.
Do boje pro lásku si jdeš
bezbranná stále zraňovaná
kéž v líté seči nepadneš
ty nejsi orleánská panna.
Já vím ty mečem nevládneš
tvou zbraní je jen pero
vyznáním to co napíšeš
a v hlavě myšlenek máš stero.
V své krásné hlavě verše máš
když duši smutek svírá
však věřím strasti překonáš
naděje v světě neumírá.
Přečteno 406x
Tipy 6
Poslední tipující: Jana M., Mbonita, nrocinu Jednorožec, NikitaNikaT., labuť
Komentáře (4)
Komentujících (4)