Pero X Meč
Lokty vysunout,
kupředu po ledu
s očima zlovolně
přivřenýma.
Hlavně se nesmíš lišit
od davu...
Stačí jen kniha v rukou,
slova, co zní až příliš
spisovně
a knižně.
A na poetismy,
na ty vůbec zapomeň!
Žádné štíty z knih
a zoufalých pohledů,
prostě se chop tužky
a bodni...
Tužka je lepší než bajonet...
A slova mocnější než meč,
alespoň hodně nabroušená pera,
proti krátkému tupému rezavému meči...
Vpřed
Přečteno 265x
Tipy 5
Poslední tipující: M.V.Jung., strašidýlko-střapatý, enigman, Jana M.
Komentáře (3)
Komentujících (3)