Patnáct holubic
Kráčel jsem liduprázdnou ulicí
a rozhlížel se po šedivém okolí
upoutal mne sotva viditelný záblesk
v jednom okně vyšlehla zář svící
jež se vznášela až k starému průčelí
které rzí zapudilo bezbranný lesk
V tom okně seděla mladá dívka
patnáct holubic se jí lesklo v očích
probudila ve mně lásku a stesk
mému životu se však již krátí cívka
nechci ji stáhnout do trampot svých
kráčím dál a v očích mám třpytivý lesk
Přečteno 361x
Tipy 11
Poslední tipující: raďo, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, kikis, Mounkey, CorrimsonTom, Veronikass
Komentáře (4)
Komentujících (4)