Bouře neutichá
Bouře neutichá
Pohled na noční nebe plné křiku
Nestačil na zacelení rány po svatozáři
Pták lapen v křížové síti
Ve větvoví zmírajícího javoru
Bázlivě volá své druhy z říše snů.
Křišťálová veselice na hladině měsíčních moří
Je daleko, odevzdána a přehlušena
Šelestem křídel lišajů šeptajících za oponou
Cosi o přípravě hydroxylaminu
Kéž by to stačilo…
Lodivod v loutkoví stlouká svoji archu
Zatímco jeho duše obrůstá jahodami
Zmočen a trýzněn na břehu z javorových listů
Předčítám ze svitků Ovidiových
Kéž by to stačilo…
Přečteno 293x
Tipy 4
Poslední tipující: jedam, Jana M., labuť
Komentáře (0)