Růže

Růže

Anotace: Můžeme vůbec někdy najít svůj ráj na Zemi?

Nebe a peklo jedno jest
každý říká něco jiného
hlásá to kdejaký věrozvěst
slovem člověka vlídného.

Ráj hledá každý z nás
peklo osobám zlým přeje
mysl silnou těžké zmást
blázen hloupým se směje.

Jednota rovnováhou je
dva různé protiklady
rudé peklo a modré nebe
spojují vše dohromady.

Vidíme dva různé úhly
existuje pouze jeden
ten však není správný
silným jedem je poskvrněn.

Nebe a peklo jedno jest
někdo to nazývá Země
možnost vybrat mnoho cest
každá vede jinam zjevně.

Někdo má pravdu svou
přes prsty na svět se dívá
trpí však nemocí zlou
nevědomost se jí přezdívá.

Ráj prý kousek Země je
nikdo tam však nebyl
pouze sny si utváříme
jak by tam každý žil.

Peklo spojuje vše dobré
sjednocuje dohromady
využívá moci své
prosazuje protiklady.

Nebe spojuje vše zlé
hledá jednotu a řád
vzorné ovečky má své
bílé vlny plný sad.

Dvě tváře existují
jedna druhou obsahuje
navzájem si ale nerozumí
nevědí co dál následuje.

Kdy už někdo uvidí
blázen si pro sebe říká
pravdu skrytou u růží
která v klidu odpočívá.

Růže může hojně růst
pevný kořen potřebuje
bez něj se roste hůř
ten jí vodou zásobuje.

Bez květu růže nic není
byl by to jen holý stonek
s ním krásně vypadá a voní
než jednou přijde její konec.

Stonek vše spojuje v jedno
tak jako Země peklo a nebe
obě potřebují denní světlo
bez něj růže nikdy nevykvete.

Každá růže má své trny
ze stonku všechny pochází
obrazem může být Země
tam se také nachází.

Nebe a peklo jedno jest
spojuje je naše planeta Země
bez kořenu stonek nemůže kvést
bez stonku květu není zjevně.
Autor Riddick-CZ, 28.02.2009
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí