Loučení na jaře
Anotace: Někdy člověk musí opustit co má rád, aby mohl růst...i proti své vůli
Něžné dotyky
právě vyrašených lístků,
na zdi kalendář
s prvním jarním dnem,
propíchlé srdce,
nakreslené klackem v písku,
skleničkou ze zvyku končíme,
a pak jdem.
Oči, ruce, ústa, pohledy,
zelené vzdechy kaštanové aleje,
smutné nebe nad perónem,
aspoň ono by nemuselo brečet,
do poháru nadějí
zlá ježibaba smutek naleje,
vlak nemá zpoždění -
- teď kvůli minutě hodinu klečet.
Tak ještě naposled,
stará košile, odřené džíny,
v bundě občanka,
pár fotek kluků a holek.
Co bude zítra, víš,
nechceš to, život bude jiný,
bylo to fain,
tvá parta, prima spolek.
Nebe ti pořád
studeně brečí za tričko,
i ve vlaku citíš mokro na zádech a chceš ten déšť,
aspoň kousíček domova,
hrst vzpomínek i té vody maličko,
co padala stejná na vás na všechny,
aspoň tu trochu můžeš s sebou vézt.
Přečteno 458x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, Tacca, jedam, ni.va, Zasr. romantik, enigman, Kapka, hanele m., WAYWARD, Teereezkka, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)