Kapičky moudrosti(o myšlence).
Anotace: Dej pozor na své myšlenky-jsou počátkem tvých činů. ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ
Sbírka:
Kapičky moudrosti.
Kapička první:
Ach moudrá hlavo má, posečkej chvilenku,
nedovol jazyku, by předběh' myšlenku.
.........................................
Kapička druhá:
Né každý v dlani má mudrcův kamének,
invazi vojsk, té čelit lze, nikoli hloupých myšlének.
.........................................................
Kapička třetí:
Myšlenka je čímsi k osvojení,
chvíli tu je a za chvilku není,
můžeš ji zapsat než navždy zmizí,
ač nevíš...je tvá nebo snad cizí?
.....................................
Kapička čtvrtá:
Přání je prý otcem myšlenky.
Kdo starat se má o spratka?
Vždyť otec je často neznámý
a prodejná je její matka.
...
Přečteno 326x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, lexus, Kapka, Jana M., labuť, 6thSun, Mbonita, danav, Markéta Hl., Oťas, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)