kavární...
v kavárně na růžku
malého náměstí
U skloněného slunce
vznáší se paní kavárníková
kolem malých stolků...
v květovaných šatech
vonící skořicí a vanilkou
roznáší laskominy
a tureckou kávu
z plechové dózy
pomalované portréty
pána v trubanu...
na stěnách
plakáty šílených hrdinů
a romantických padouchů
s pronikavými pohledy
před kterými Dámy cudně klopí zraky
ostýchavě titěrnou lžičkou
vkládají do úst dortíky
a tváře zářící cukrbliky
schovávají do vějířů...
já ležím venku v trávě
na kostkované dece
u rozevřeného slunečníku
před sebou verneovku
a sním potají
o dálkách a dobrodružstvích
které tam někde na mě čekají...
už se těším...
právě mi začaly dva roky prázdnin...
Přečteno 432x
Tipy 41
Poslední tipující: Anita Buchtová, spare, maliska, maranika, jita.1965, Psavec, fab four, voedor, WAYWARD, akneliam, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)