Victi victimus
zmije má dva jedové zuby,
a jedna kapka může dát mat,
vlčí touhy hloubí cti mé hroby,
o hradech z písku nechám si zdát.
zval jsem tě kdysi na panáka,
a z deště tě tahal pod okap,
den nám byl dlouhý, noc příliš krátká,
ty´s byla svízel já špatný chlap.
v tvých vodách života má bárka plula,
však lodě z papíru se potápí záhy,
už kousek od břehu jsi střevíce zula,
do bot nám nateklo ne z ranní vláhy.
jako ten had si v prach leháš na zem,
já tiše přebírám omyl od náhody,
rozumu nevěrná já poloviční blázen,
oběti osudu i téhle doby.
Přečteno 624x
Tipy 35
Poslední tipující: Jančesnenipes, Akrij8, marcabrun, Robin Marnolli, carodejka, jiljovský, hanele m., Marcella, jedam, SadLily, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)