Staletí
Anotace: jak kráčí časem čas...
zámecká brána
staletí provoněl dávný čas
s ozvěnou nesl se tamburů hlas
když z boje vrátil se král
lokaj šel v předu
podkoní dlaní uzdu chopil
víno do korbelů proudem teklo
válka a mír, nebe a peklo
zavoněl v peci zlatý chléb
s honzíkem sukně
stažené šněrovačky
taneční reje za svitu hvězd
to osud s osudem svíral svou pěst
chudý lid na polích dřel
hluboké lesy plné zvěře
štěkoty psů pod černou roklí
vítězné tóny lesních rohů
tisíce válek v jménu bohů
když vůně koní je tak silná
široké nádvoří
zámecká brána
motýli staletí v hloubavých myšlenkách
tichými kroky po schodech času
odlétaj na křídlech do neznáma...
Přečteno 396x
Tipy 17
Poslední tipující: denebrin, Holis, Nút, BARBYE, Mbonita, Psavec, děda cestovatel, Isobel, René Vulkán, Kubino 2, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)