šlechtic
Kdybych byl býval šlechticem
z urozeného rodu
v palácích z táců stříbrnejch
snídal bych jídlo pěti chodů
na koních cválal v zahradách
dvořil se dámám u dvora
do mušket cpal bych střelnej prach
a střílel srnce v oborách.
Nosil bych šaty stříbrem tkané
a kynul lidem z balkónů
tak rád bych slýchal slůvko pane
byl bych i znalec bontonů.
Do honiteb když mlhy padnou
sezval bych všechny celebrity
a ženy v róbách s chůzí ladnou
v rozmaru plýtvaly by city
zval bych je na prohlídky obrazů
co končí v mých postelích
vyprávěl střípky svojich snů
z poháru lásky srkal hřích
kdybych byl jedním z nich.
Přečteno 274x
Tipy 17
Poslední tipující: Rolnička, Holis, Zasr. romantik, Mario de Janiero, Mbonita, raďo, labuť, děda cestovatel, WAYWARD, monterka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)