Zlatovláska.
Slunce, jenž přes den všechno vidíš,
řekni mi: "Kdo je na vině?"
Pověz nám: "Koho z toho viníš,
že ztepilá je jako bohyně?"
On stál jen, ztuhle pokukoval,
zkameněl v němém úžasu,
sám Bůh prý, když ji modeloval,
sám chodil s vědrem pro krásu.
Pramínek zlatých bujných vlásků,
teď do čela jí náhle spad.
Na zádech tuhle mladou krásku
obtěžkal zlatý vodopád.
Přečteno 357x
Tipy 15
Poslední tipující: Psavec, Jana M., Kapka, Květka Š., WAYWARD, Zelená okurka, nrocinu Jednorožec, labuť, Zasr. romantik, Markéta Hl., ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)