Alhambra...
Anotace: síla al-hamrá....
prošel jsem tunelem noci
na náhorní plošinu
k malému stánku
kde jsi stála ty
v baletním postoji
na jedné noze
pomalována
květinovými vzory
prodavačka nádher arabesky....
přitažlivá
sluncem opálená
se skvostnou architekturou těla
perla vsazená do smaragdu
v záři pochodní rudá
jsi
půvabné zjevení harmonie
posouváš ve mně
starobylé desky...
jsi divoká flóra
oproštěna od vlivů
skryta za hradbou
štíhlých jilmů...
dekorována kontrasty
v obloucích kolonád
s duší zahalenou průzračností
uvolněná slunci i větrům
podléhající
proudění světla do stínů...
ladné sloupoví
vybudované krásou mysli
ověnčené listím
v obrázcích spletitosti a důvtipu
vyvěrající
v úžasném stylu....
láska je klíč
symbol vstupu...
do mého srdce
jsi otiskla dlaň
jako talisman...
pradávný
podpis milenců...
Přečteno 354x
Tipy 53
Poslední tipující: Holis, Manon.H, jita.1965, sophia92, Mario de Janiero, fab four, spare, maliska, Kubino 2, Petbab, ...
Komentáře (13)
Komentujících (12)