Mám ten rituál...

Mám ten rituál...

Anotace: Čím víc se znám, tím míň se k sobě hodím.

chodit do předsíně
jen tak
a nadávat u toho
na Maďarsko a na horský myslivce
a sledovat chomáče prachu
s chlupy valícími se za mým
pohybem
mám takovou tu tendenci
pasterizovat si mozek mraky kávy
a hned teď se jít podívat do kukátka
za TĚMI kroky
které se blížily
a zase odeznívaly kamsi do
tmy
mám tyhle rituály

Sleduju pod okny
- po zemi
je teď spousta
kolíčků -
všimli jste si
jak tam leží v blátě
s rozpůlenými tělíčky
ach Homére
o tomhle nebyly tvoje eposy
o tomhle ne

Mám ten rituál -
volá někdo z Číny
že prej
snad
jelikož
a mě bolí hlava z těžkého vína
a je to jak pršící
rány velkýho táty
Rezedo
rezedo
chci tě najít na zádech své
ženy
rozkvetlou jako půlměsíc
chci projet
skluzavkou nekonečné 8
a tam se potkat
se starým Homérem

(a dát mu
jednu do brady - jen tak z rituálu)

***
Autor JirkaS, 11.03.2009
Přečteno 356x
Tipy 24
Poslední tipující: Taog, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, JardaCH, Hazentla, Mario de Janiero, Triffid Kolbe, Žqáry, Epona, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Však Homér se nám jenom směje
Po stěně stéká beznaděje
Na chodbě slyším kroky čísi
A hloupé verěe vymýšlím si

13.03.2009 12:57:00 | JardaCH

líbí

...taky jsem míval své rituály...teď mají oni mne...

12.03.2009 13:11:00 | Mario de Janiero

líbí

to je hluboké dílo, působivé

11.03.2009 18:56:00 | Kubino 2

líbí

:)

11.03.2009 15:23:00 | whiolet

líbí

Moc se mi líbí - ST.

11.03.2009 12:58:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel