Gumový medvídek
Anotace: Pytel sladkých medvídků holčička si koupila. Po jednom je snědla, každého z nich zabila. Poslední jí zbyl, zázrakem ožil, smrt měl však pomalou. Holčička se vrací pod okap s velmi špatnou náladou...
Sbírka:
Slova v kalužích
Voda stéká z okapu
Pod ním stojí dítě
V rukou gumový medvídek
Stojí v kaluži
Chytá kapky do dlání
Plná hrst přetéká
Gumový medvídek se topí
Padá do kaluže
Dítě má radost
Směje se
Voda odtéká do kanálu
Dítě běží podél proudu
Zrakem sfoukne mokrou mříž
Něco se hýblo
Dítě léká se
Pod vězením plují oči
V potoku něco hučí
Myšlenky ho tiše mučí
Vrací se zpět k okapu
Hledá medvídka
Zmizel
Dítě pláče
Bojí se
Promočené dítě u kanálu
Pozoruje oči v dole
Slza padá mezi mřížky
Padá do hledícího oka
Dítě zavře strachem oči
Blíží se to
Blíž a blíž
Dítě otevírá oči
A...gumový medvídek!
Ožil...
Zachraň mě!
Zachraň mě!
Volá o pomoc
Dítě strká prsty mezi mříže
Medvídka uchopí do dlaní
Vytáhne jej z vězení
Uspěchaně běží k okapu z dola
Otevře dlaně...a...
Medvídek nikde!
Jen sladká voda...
Přečteno 465x
Tipy 7
Poslední tipující: BARBYE, Unyle Pěl, valaki, Kristýnka15
Komentáře (0)