Ing. Josef Poštulka

Ing. Josef Poštulka

Anotace: .. in memoriam světově uznávanému statikovi a vynálezci, rodákovi z České Třebové, jenž zemřel před několika dny v Bratislavě

Sbohem, náš příteli - tři slova v echu
jež samy zůstaly bdít bez oddechu
Josefe, byl jsi náš kolega v práci
inženýr - konstruktér, jenž se k nám vrací

v tichu zamyšlení u stolu s židlí
na němž spát zůstaly Tvé stavby "s křídly"
kruhové lanové střechy a stropy
nosníky z oceli, podpěrné sloupy

bytovky, stadiony, výstavní haly
staveb snad nebylo, kde by neznali
moudrého člověka, muže od fachu
stálicí byl nejen z knih, almanachů

S citom pre skvost vedel statiku riešiť
zub času pamiatkam šancu dal prežiť
kostol na koľajách v Koši hnul ďalej
z uhoľných slojov na podložie stále

v pohľade mal čosi, čo dáva viacej
než iba pocit, že radosť má z práce
videl do podstaty ľudí a vecí
mal šiesty zmysel, to poznali všetci

v bratislavskom ruchu pôsobil skromne
verím, že na neho s úctou si spomne
každý, kto prežil s ním čas žitiu kvôli
nikdy naň zabudnúť.. cit nedovolí
Autor Petbab, 13.03.2009
Přečteno 548x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Kars, Holis, Simísek, enigman, labuť, Marfuša, LucQa, Lorraine, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi krásná...*:)

08.10.2010 09:17:00 | PIPSQUEAK

Musí to být pro vás velká ztráta, když o něm tak krásně píšete, on to jistě vidí

15.03.2009 20:14:00 | Kars

Nechť odpočívá v pokoji...

13.03.2009 21:59:00 | Simísek

Krásná pocta říká jedna Českotřebovačka...

13.03.2009 15:45:00 | labuť

byl by tvé poctě jistě rád.

13.03.2009 14:10:00 | Marfuša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí