Prý se mluvit má ....
Anotace: Když jsem začala psát, ještě jsem to nevěděla, když jsem skončila, došla jsem k závěru, že to je prostě život.
Prý se mluvit má, když se táže,
prý se mlčet má, když ti káže.
Ať říká ti pane, či slouho,
co na plat, je tu, ne nadlouho.
Jednou skončí, náhle potom navždy pomine,
ať ctný byl či zlý, žádného to nemine.
Ač se to mnohdy nezdá, spravedlivý bývá,
co stokrát projde, postoprvé bolívá.
Hloupého trkne, moudrého naučí,
často od radostí odloučí.
Snad poví každému jeho čest,
zda učitel, život, rozum, či jen krásný cit to jest.
Přečteno 324x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Markéta Hl., J.U. Ray
Komentáře (1)
Komentujících (1)