Džbánek.
Anotace: Odhalení pravé příčiny vzrůstajícího alkoholismu mezi obyvateli našeho města.
Sbírka:
Breviář bláznů.
Zašel jsem za hrnčířem
do krámku na ulici.
Zlákal mne spoustou džbánů,
jež stojí na polici.
Na kruhu z hlíny skvost
tu nejeden už vznik',
co hrnčíř s láskou dělá,
rád koupí zákazník.
Koupil jsem vinný džbánek
zajisté v domění,
že obsah svojí krásou,
snad v nektar promění.
Naplnil jsem svůj džbán
a pozvedl svou číš,
s každičkým douškem osvěžen
pak pochopil jsem již,
že hrnčíř prodal jistě
podobných nádob na sta,
snad proto v našem městě
dneska už kdekdo chlastá.
Přečteno 340x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Špáďa, Kapka, WAYWARD, labuť, Jana M., Tacca, Hazentla, Kars, Dota Slunská, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)