" Ďábel stál zahanben a vnímal, jak je laskavost hrozná" - The Crow
Anotace: nevím... životní zkušenost? vlastně moje zkušenost, musela jsem se z toho vypsat
Řekl jsi, že mé srdce stále bije,
i když ledová pouta tvoří se kolem něho.
Klečel jsi tam, uprostřed louky tak sám,
v očích bolest, že tě tam nechávám.
Nechtěla jsem se otočit,
chtěla jsem hrdě od tebe odejít.
S hlasem tak neupřímným
a očima tak prázdnýma,
jsem ti oznámila, že s tebou končím.
Nikdy jsem k tobě nic necítila,
teď to vím, ale nevím,
kde se vzala ta mrcha,
co říci s city ti to nemohla.
Odcházela jsem,
ale jednou jsem se přece otočila,
i když jsem si to vyčítala.
Ten pohled mi byl osudným.
Klečels, hlavu poraženě skloněnou,
s rameny jenž již neměly sílu.
Snad si vycítil, že jsem se dívala.
Pohled plný bolesti a smutku jsi ke mně zvedl.
Nebyla jsem na to připravena.
Bolelo mě u srdce.
Výčitky mě celou zaplavily.
A ty jsi se jen díval dál.
V duchu jsem na tebe řvala ať mi nadáváš,
křičíš na mě a ať mě urážíš.
Ale ty nic.
Přála jsem si v tvých očích zahlédnout zlost, nenávist.
Ale ty jsi se díval, jako by jsi mě chápal.
Chtěla jsem si kleknout a prosit tě o to,
abys mnou pohrdal, ale ty jsi to neudělal.
Přemohla jsem se a šla, ale tvůj pohled jsem cítila dál.
Pálil jako největší žár.
Začala jsem tě nenávidět a každou noc tě proklínám.
Není totiž noci, kde bych znovu neslyšela tvůj hlas,
když jsi mi kdysi na té louce řekl, že mé srdce stále bije,
i když ledová pouta tvoří se kolem něho.
A pak tiše dodal, že spasit se ještě dá.
Komentáře (0)