Pokání
Stín ke slunci
směrem ode mne
šero v poledne…
Za bezmračné oblohy
v jeskyní sluji
stopuji, co slz se bude muset vylít
aby smyly bolest aspoň z venku
…a co teprve zevnitř…
když projektil kůží prolít
zranil jitřenku
tvého nitra
…už aby bylo zítra…
***
Včera jsem byl mezi těmi
kdo na dřevo přibíjí
poraněnou hostii
a choval se jak bez svědomí
Moje dobré já
stálo stranou
a se sklopenou hlavou
šeptlo tiše
„nashledanou“
Štěstí, že sbohem neřeklo mi
Přečteno 391x
Tipy 33
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Iz, Isobel, NikitaNikaT., Holis, zrrrr, Dota Slunská, jita.1965, Rolnička, floreciente, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)