Inspirace starých mistrů.
Anotace: Omluvte, prosím, sníženou kvalitu těchto veršů, závada je jistě na vašem počítači.
Sbírka:
Breviář bláznů.
Napsal jsem verš, co vytryskl mi z duše,
aniž se cizí slokou skvěl,
jak skvoucí pramen z nitra buše,
dřív než bych ho zas zapoměl.
Snad poodletí k uším, ústům,
kéž od nich potom v širou dál,
nechť dále slouží k cizím růstům,
jak by sám mistr dál tu stál.
Doufám, že stejně tak jak vloni,
tím dílkem, básní maličkou,
jako by u hrobu svou hlavu skloní,
s veršem jak s malou kytičkou.
Přečteno 391x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, labuť, NikitaNikaT., Romana Šamanka Ladyloba, 6thSun, enigman, Kapka, Květka Š., Acheiron, Kristine Clary-Aldringen, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)