Básník.
Anotace: ...že prej má bejt zejtra nějakej mezinárodní den básniček a i těch bláznů, ...nó, těch básníkůůů!!!
Sbírka:
Se šípem Amorovým.
Bláznivá to byla slůvka
v uzlíčku s drobty zbalená,
co napsal ten básník Mluvka
-řeč břitu ocel kalená.
Měl klobouk s husím brkem
a v ruce svíral hůl,
své jmění prolil krkem,
sám byl jak v plotě kůl.
Po křehkém mostě slov
pak přešel do věčnosti,
kryje ho hlíny rov
a práchniví mu kosti.
Všechno, co psal i řek'
neschoval pod poklici,
za jeho úsilí pramalý vděk,
snad pouhá zmínka v učebnici.
Přečteno 379x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Aka Kiss, Kars, Květka Š., 6thSun, ejwo, jarmil, Mbonita, labuť, NikitaNikaT., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)