Socha.
Anotace: Práskač by tě zažaloval, byl bys dávno v lochu, vždyť jsi v parku obtěžoval osamnělou sochu.
Sbírka:
Breviář bláznů.
Jak hrom a blesk mi v srdce vjel
šíp v prostřed temné noci,
přestože jsem se touhou chvěl,
zůstal jsem bez pomoci.
V okovech citů byl jsem jat,
jak němá socha stála,
mramoru krása, bělost, chlad
a srdce jako skála.
Proč náhle jsem se bídným stal?
...myšlenky němé plynou.
Po vášni marně jsem se ptal,
já lásku chtěl, ...však jinou.
Tma v loži těla odívá,
jež oddají se cele,
nechť je i trochu ošklivá,
jen ať má srdce v těle.
Přečteno 362x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, nrocinu Jednorožec, labuť, Kapka, zzlatý, Acheiron, Kars, enigman, Květka Š., Zasr. romantik, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)