Bělost louží
Anotace: O bdělosti zklamání...
Vztek zase promlouvá
čumáčkem kýchání
do vodních kamenů
A vlny se množí
kruhy historie
do budoucího semínka
Vzklíčí, nevzklíčí?
Rezignovaně pozoruji
ze dna sklínky vína
povyk broskvoní
v tichu touhy
Vášeň stočená do klubíčka
hlavu skrývá v přímé řeči
faktů
Ne, neustoupím
Po letech jsem schopna vnímat
protiproud známých větrů
Nejde jen o účes trávy...
Ale i o nalomení větví,
které dříve svou silou podpíraly
Jen mít čas na lásku,
čas na lásku,
který rozdrobil
prvotním strachem
z kousku svého bytí
Lásku prodal za strach
I když rostla v podnoží
- zdupaná kroky taktiky
již nerozkvetla
ve svůdnou vůni jara
Myslel si, že už to není ono...
Bojoval o prvosenky
svého obleku
a zapomněl
na košili srdce
Nebo to bylo naopak?
Tak či tak,
se smíchala zrnka písku kroků
a paprsků slunce snů
v blátivý dotek nejistoty
Ten déšť
nepřišel pro louži zklamání,
ale pro bělost prvních sněženek...
Přečteno 332x
Tipy 23
Poslední tipující: ziriant, drsnosrstej kokršpaněl, Holis, ni.va, vapiti, enigman, Lucie Teru, NikitaNikaT., labuť, Petbab, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)