Óda na přátelství
Anotace: Óda na přátelství
Óda na přátelství
Přátelství, toť z důvěry most,
přes propast, snad pevný je dost,
tvrdost svou často vystavuje,
ostatním na obdiv, a špatnou vůli přitahuje.
Smůlu má ten, kdo most krátce staví,
jednou silně zafičí nebo požár všechno spálí,
kdo pevný mostek dlouho staví,
bude stát tu v létě, zimě, vždy zdravý.
A udrží i náklad slonů,
i tanky po něm z kovu zvonů,
a povodeň, zloba větrů, nikdy snad,
osvětlení nedostane zkrat.
Kdo stavěl s vírou a zdobil s láskou,
přátelství a most jsou sázkou,
na jistotu, to každý ví,
že my a most jsme každý jinak šedivý.
Přečteno 372x
Tipy 12
Poslední tipující: kikis, ir.is, Holis, Kars, ziriant, Psavec, alexx, zlomeny srdce, Anne Leyyd
Komentáře (4)
Komentujících (4)