Obchůdek s lihovinou

Obchůdek s lihovinou

Anotace: Každý zná určitě vinotéku nebo krámek, kde se prodávají tekuté dobroty...

Znám obchůdek s lihovinou,
kde se různé vůně linou,
tam najdete, co vaše hrdlo ráčí
a hlavně pití, které se stáčí.

Medovina-to je pití,
potom slibuje se sladké žití.

Bublinky-kupují nejvíc tatínkové a maminky,
pro své děti na oslavy,
po kterých však nebolejí hlavy.

Aperitiv-budeš dlouho živ,
to jsou přece tutovky,
budeš tu žít do stovky.

Slivovice-chceš jí více,
poznáš však jestli máš na to plíce?

Praděd-nepije ho jen děd,
s chutí si lokne třeba i babka,
ta která ráda loupá si jabka.

Becherovka-to jsou přece bylinky,
nasbírané od doktora nebo maminky.

Likér-rády slečny, paní,
to pak bude sladké spaní,
proto pozor od pánů,
at´ nelejou vám to do džbánů.

Rum-prásk a bum,
oblíbené pití nejen pirátům.

Griotka-je chutovka,
ale pozor žádná špuntovka,
předtím hlavně dobrá strava,
at´ vás nebolí pak hlava.

Vodka-lepší je než voda,
proto pozor před rozlitím,
to by byla škoda.

Pálenka-má velkou sílu,
dá si ji kdo chce jít k dílu.

Víno-je lék na krvinky,
tak si dejte,
třeba i vy, těhotné maminky.

Ten krámek s lihovinou,
o kterém vám píšu a ne vlastní vinou,
obsluhuje milá, mladá slečna,
která je mému srdci blízká a tím i jedinečná.
Autor BARBYE, 23.03.2009
Přečteno 344x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., bobi bobie, Paulín, enigman, WAYWARD, valaki, Radek.oslov.Šafárik, Rbb, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Líbí se mi.Ač těhulka zavalitá dobré vínko bych ráda pila, na krvinky raději si dám borůvkový kompot v neděli. :-))

29.03.2009 01:27:00 | JaniHani

líbí

Škoda že mě játra zlobí,
jinak navštívil bych krámek lihovin plný,
je mi ale už dost let,
vypito mám do roku 2045. :-))
(neboj, tak hrozný to není)
Ahojky Bobi

24.03.2009 13:02:00 | bobi bobie

líbí

...téma obsah ST :)

23.03.2009 18:02:00 | WAYWARD

líbí

libí

23.03.2009 17:38:00 | Radek.oslov.Šafárik

líbí

Kdyby ta slečna věděla, jak dlouhým textem si Ji zafačoval - ale pointy jsem se dočkal*

23.03.2009 17:00:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel