Pramen času.
Ve tvých chvilkách
ptávají se oči času
proč vidí dále
až za obzor jejich mžiku
jakoby za oknem
padaly na cestu
pírka pošlých vzpomínek
obalená pláčem
jakoby v mlze
zjevily se příchozí kroky
bláto zhasíná v bezlisté modlitbě
jíž překřížily dlaně javorů
všehvězdné nebe.
Přerývaně dýcháš
v postroji z otázek
kým je nevidoucí
na neviditelné pouti za sluncem
v blízkosti konce
vrásčitá pohoří
vrhají stíny
na pohaslý zrak
vede tě pěšina v dlani
až k předělu
čáru života pak sváže
do uzlíku zapomnění
sveřepá štěrbina
v těle černé skály.
Na druhé straně hor
čekanky kvetou
u pramene času.
Přečteno 352x
Tipy 21
Poslední tipující: Tacca, Holis, Lota, Jana M., Mbonita, labuť, vapiti, Dota Slunská, Kubino 2, ziriant, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)