Barevná..
Koukejte, na nebi letím si s Labutí
kam? odpoví vám snad jen slzy kápnutí
do noční oblohy zamířím, splynu s ní
chci na Albireo, mé sny v snech neusní
Beta Cygni bude odteďka domov můj
dvojhvězda v rotaci vzájemné - stůj co stůj
znaven tam ulehnu na lůžko v plazmatu
abych snil bláhově odsud o návratu
hvězdy B modř je tak příšerně vřelá
(na Zemi zvyklá být spíš chladem zkřehlá)
všechno je jiné, sám jsem dvoubarevný
ve stínu modrý a zbylé vše zevní
pozlacené je, když hvězda A pálí
paprsky na kůži, ani ne z dáli
dřív jsem byl andílek, šedý až k nevíře
teď pera mám pro vás.. třeba do vějíře
Přečteno 358x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, sophia92, NikitaNikaT., Simísek, Hazentla, LucQa, Kapka, Agniezka, Lota, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)