Circus Maximus
Anotace: ................
Mezi pahorky
Věčného města
okruh života a smrti
Circus Maximus
napětí vstoupá
jak čas mizí
čas závodu
poledne se blíží
slunce k obloze vstoupá
v hodinách písku
koňská spřežení
nervózní jsou
dvanáct povozů
pach krve
dvanáct hrdinů
pod obeliskem
vyrazí dobít svět
podmanit si lid
na jeden den
stát se hrdiny
chléb a hry
víno a olivy
Císař dává znamení
ke startu
prach se zvedá
lid burácí
první odpadlí
jen samá lehčí zranění
sedm kol
na okruhu ubíhá
k cíli dva poslední se blíží
kolo které rozhodne
povozy do sebe vrážejí
biče zpívají
krev v písku
má nebo jejich
nikdo neví
divoké srdce zní
proťal jsem čáru
jako první
padám a nedýchám
rozedrané záda
zlomené kosti
bič si zatancoval
volám o vodu
a upadám do snění.
Přečteno 331x
Tipy 31
Poslední tipující: její alter ego, Princezna.Smutněnka, enigman, NikitaNikaT., nrocinu Jednorožec, Dota Slunská, Lota, LucQa, padající do neznáma, WAYWARD, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)