Víla
Víla
Mlhavá vzpomínka, nekonečný den
jednou se rozpustí v zapomenutý sen.
Síla krásy jedné víly
nedá ti spát ani chvíli.
Její chůzi, krok i zrak
může spatřit pouze na obloze mrak.
Lehkou chůzi houpavou
s jasným sluncem nad hlavou.
Zlaté vlasy vlající ve větru,
oči hledající útěchu,
ledové má srdce
ostrou dýku v každé ruce.
Její nebezpečný klid
může kdekoho zahubit.
Náhle země zatřese se
a paní Smrt kolem nese se
Tvá vysněná víla
právě tebe zahubila.
Padáš níž a níž
a náš svět už nikdy nespatříš.
Přečteno 337x
Tipy 6
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT., Emira
Komentáře (3)
Komentujících (3)