SÁNĚ & SANĚ
***
Šourám se na tramvaj
kolem stříká déšť
deštník já nenosím
kadeř kryje pleš
kapky mi od nosu
do země třískají
na špičkách bot
louže se dělají
zastávka narvaná
plná splihlých gest
deštníky do očí
rozmočený pes
zakrývám cigáro
dehet jen syčí
dýmu je pramálo
absťák mě ničí
tramvaj furt nejede
utopila kola
kolem jen projíždí
zápaďácká fára
Zastaví dodávka
něco na mne kyne
pojď ke mně prosťáčku
rozvážím sáně
to ti je na houby
nikdo je nechce
pomož mi člobrdo
zavezu kde chceš
Jedem do pohádky
kde mají sluje
nějaké princezny
jedna je moje
podej mi dodák
gumuju čárku
saně jsou na prodej
v pojízdném stánku
Princům je prodáme
za mrzkou cenu
rádi nám zaplatí
získají ženu
šoupnou je v jeskyně
vytvoří paniku
chytí se slibů
královských tatíků
princátka odvážná
rekové stepilí
setnou lbi nedštící
bezhlavým bestiím
královské dcery
s korunkou na hlavě
Bivoje s sáňkami
nikdo si nevšimne
Všechno jsme prodali
přestalo pršet
zavez mě domů
nechci se vláčet
skupinka lidí
na zastávce stojí
deštníky nad sebou
slunce jim halí
pes už se otřepal
vesele vrtí
jen davu ze šosů
pramínky crčí
jsem doma v loži svém
vstávat se nechce
princezna vedle mě
/sáňky trčí zpod postele/
***
Přečteno 386x
Tipy 44
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, jita.1965, PetTulak, Íá, Kapka, j.c., fab four, Alasea, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)