Příšera
V stojatých vodách časů vezdejších
vzpomínky tiše vyplouvají
co připomínky dějů někdejších
jež mysl zkoušená v hlubinách tají.
Z těch hlubin tajných cosi vyvěrá
cosi co nové jitro zplodí
budoucnost někdy jeví se jak příšera
jíž odsouzence ve chřtán hodí.
Kam spějeme to nikdo nedohlédne
pokusy jen bludičky mámivé
jež možná vánek nad hladinu zvedne
z bažiny vědomosti zdánlivé.
Příšera budoucnost své plány tají
marné je všechno věštění
byť pokusy se nadějnými zdají
přichází jenom zděšení.
Přečteno 331x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Markéta Hl., Květka Š., labuť
Komentáře (5)
Komentujících (5)